vrijdag 12 oktober 2012

Chili Con Carne

Al jaren een geliefd gerecht bij ons.
Hieronder de ingrediënten:


500gr. bio gehakt, 2 potten bruine bonen, 3 à 4 paprika's, 3 à 4 uien,
2 winterwortellen, blikje mais, flesje chili saus,
eventueel knoflook, 1 madame Jeanette,
een bouillonblokje of zout.
Is het prutje te dik: dan een aardappel toevoegen,
te dun? dan water erbij :-)
Gehakt op hoog vuur rullen


Het gerulde gehakt aan de kant schuiven
 en de uien in het vet  glazig aanbakken

De bruine bonen uit laten lekken

De worteltjes en de paprika's bij het uien/gehakt mengel toevoegen

Een blikje mais erdoor hutselen 

Zie je de paparikapoeder? Mee genomen uit Slovenië!!!
Deze poeder is heel smakelijk,
maar gewone poeder kan natuurlijk ook.

Dan een heel flesje Calvè Chili saus erbij

De bonen erbij en lekker een tijdje
op een laag vuurtje laten pruttelen 
Kijk dit is nu een "Madame Jeanette!"
                                                         
Geraspte kaas erover en
eet smakelijk!!

Lieve groeten,
                  ♥ ♥ ♥
   Yvonne  
                                                                                 Zie ook: onsleveninduitsland.blogspot.com
                                                                                


                                                                          
                                                                                




Geen opmerkingen:

Een reactie posten