zondag 8 mei 2011

Paviljoen

We hebben een grote tuin, of eigenlijk een kavel naast ons huis van ongeveer 600 m2. Dit was ook, naast het fijne huis, de doorslag om in Duitsland te gaan wonen. De grond is hier veel goedkoper dan in Nederland.

Mijn man houdt van tuinieren en wilde ook graag een groente/fruit tuin naast het huis. Hij is een man die slecht stil kan zitten. Na zijn werk trekt hij zijn oude plunje aan en duikt de tuin in.En niet alleen voor zijn groentetuin, maar ook om de tuin te verfraaien.
Zo heeft hij al een veranda aan de garage gemaakt en een overdekt hout/opslag-hok. Hij heeft al een barbecue gebouwd op het pleintje, waar we graag zitten. Nu is hij bezig om het pleintje te overdekken. Een mooi paviljoen met een echt dak! 
De buurman helpt graag even mee en dan zorg ik voor het avondeten.. 

In de z.g. "nachbarschaft" doe je dit, je helpt elkaar. De een is goed in metselen, de ander in timmeren en weer een ander heeft verstand van stroom.



Straks gaan we heerlijk van de avonden genieten onder de houten parasol. De barbecue fungeert ook als kachel, dus het blijft lekker warm. Het dak moet nog waterdicht gemaakt worden en het hout geschilderd en dan is het paviljoen af!


Zie je ons al zitten?


Lekker met een glaasje wijn of een biertje?


O.....Dat wordt vast genieten!!!! Ik heb er nu al zin in.



En, o ja, de kippen leggen weer gewone eieren!
Liebe grusse aus Deutschland,
                Yvonne



Geen opmerkingen:

Een reactie posten